Акт вандалізму окупантів / фото Report

У Ярцевому Чернігівської області на Алеї героїв російськими військовими зруйновано могили українських військових, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність України на Донбасі з 2014 року. Також окупанти прострелили державний прапор.

Такий акт вандалізму шокував місцевих жителів і батьків загиблих військових. Про це повідомляє східноєвропейське бюро Report і публікує фото з місця подій.

На місці, де росіяни вчинили акт вандалізму, побував нардеп від "Слуги народу" від Чернігівської області Олег Семінський.

Відео дня

"На кладовищі в Ярцевому можна побачити, скільки звірств і безчинств було скоєно російськими військовими. Там є могили загиблих учасників АТО, наших солдатів, які воювали з 2014 року і загинули. По прапорах стріляли з автоматів. Вони також зруйнували храм, який батьки побудували на свої гроші", - каже депутат.

Він уточнив, що храм, до речі, перебуває у підпорядкуванні Московського патріархату. Також, додав народний обранець, окупанти зруйнували могили солдатів, які воювали в Афганістані.

"Це ті, хто свого часу бився з ними пліч-о-пліч в Радянській Армії. Вони знищили ці могили з таким же звірством і дикістю. Однак в Афганістані ми воювали всі разом - росіяни, азербайджанці, українці, білоруси. А тепер подивіться, що вони накоїли. Я не можу зрозуміти Путіна. Як можна слов'ян, тобто росіян, налаштовувати проти українців? Я не знаю, якими словами цього можна було досягти", - заявив Семінський.

За словами місцевих жителів, російські солдати хотіли, щоб всі зустрічали їх, нібито ті прийшли з миром. Але ніхто на це не погодився.

Семінський також зазначив, що під час бомбардування Чернігова було дуже важко, люди ховалися в підвалах. Він розповів, що під час бомбардувань загинули понад 300 мирних жителів Чернігова, їх ховали в траншеї перед кладовищем. І тільки зараз їх перепоховали в могилах.

Вас також можуть зацікавити новини: