Подоляк наголошує, що РФ наразі думає лише про те, як вистояти в обороні й самозберегтися / скріншот

Росія зав'язла у війні проти України, і вже не думає про міфічне просування, але для її поразки партнери повинні зробити дві речі. Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у Telegram.

"РФ зав’язла у важких боях і нікуди вже не просувається. І не просунеться. Репутація російської армії та ВПК має вкрай непрезентабельний вигляд. Огидний", - наголосив Подоляк.

Він додав, що Росія "змушена вже відверто мілітаризувати всю країну, нескінченно мобілізувати непотрібних людей із бідних регіонів і з в'язниць, шукати снаряди".

Відео дня

"І все це лише для того, щоб вистояти в Україні. РФ уже явно не виглядає вчорашнім "впливовим світовим гравцем", який може й повинен писати світові правила. РФ, намагаючись утриматися від внутрішнього розпаду, істерично відмовляється від сучасного способу життя, технопрогресу й соціальної еволюції та швидко повертається в середньовічне минуле: табори, тотальні заборони, масові арешти…", - відзначив радник керівника ОП.

Він додав, що наразі такою є поточна ситуація.

"Так, це не означає, що все вже закінчено. Так, це не означає, що далі буде легше. Так, це не означає, що ризиків більше немає. Попереду – важко, жорстоко, криваво, депресивно", - підкреслив Подоляк.

"Але головне повторю ще раз: РФ намертво зав'язла в Україні й думає не про міфічне просування, захоплення інших територій чи приниження інших держав, а як вистояти в обороні. Самозберегтися. Не програти. Не втекти", - заявив Подоляк.

Він відзначив, що для того, щоб Росія точно програла, міжнародні партнери України повинні прийняти дві речі.

"Перша: Росія може й повинна програти. Ще раз: може й зобов’язана програти. Це важливо для всіх нас", - заявив Подоляк.

"Друге: зброя – її технологічність, обсяг та своєчасність постачання – має значення. І саме це – єдине правильне рішення…", - додав він.

Допомога для України у війні з Росією - що відомо

Як повідомляв УНІАН, міжнародна допомога на озброєння для України вичерпується. У Конгресі США не можуть ухвалити новий пакет допомоги для України, а в Європейському Союзі окремі країни, такі як Угорщина, блокують узгодження нових траншей допомоги на зброю.

Також Словаччина заявила, що більше не буде надавати нашій країні військову підтримку, обмежуючись лише гуманітарною допомогою.

Вас також можуть зацікавити новини: