Leopard-2 невдовзі буде воювати на стороні України / фото wikipedia.org

Німеччина підтвердила, що постачання Україні танків Leopard-2 Берліном відбудеться згідно із планом. Як заявив генеральний інспектор Бундесвера Еберхард Цорн у своєму Twitter, Німеччина хоча не просто надати зброю, а у хорошому стані та комплектуванні.

"Я припускаю, що наші танки Leopard і БМП Marder будуть використовувати в Україні в березні. Коли ми вирішуємо постачати систему зброї, ми також робимо її стійкою. Іншими словами: з відповідними комплектами запчастин і відповідними боєприпасами", - заявив Цорн.

Відзначимо, що у понеділок 13 лютого українські військові приступили до навчань на танках Leopard-2 у Німеччині. Ці навчання повинні завершити до кінця першого кварталу 2023-го року. Такий поспіх спричинений бажанням Берліну синхронізувати постачання танків із наявністю уже підготовлених спеціалістів для їх використання.

Відео дня

Нагадаємо, що в обіцянках Німеччини було 14 танків Leopard-2. Також, як і було вище зазначено зі слів Еберхарда Цорна, Берлін готував українських військових для занять на бойових машинах піхоти Marder.

Західні танки Leopard-2 для України: що відомо

Нідерланди готові передати Києву десятки тисяч снарядів для Leopard-2.

У Польщі заявили про остаточне формування першого батальйону танків Leopard-2 для України.

Експерт порахував, скільки танків Leopard-2 може отримати Україна найближчим часом.

Дві країни ЄС відхилили прохання надати Leopard-2 Україні.

У Шольца заявили, що затягнули з рішенням надати Leopard-2 Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: