У Москві горів завод "мить" / скріншот

Військово-політичний оглядач Адександр Коваленко вказав на зворотний бік пожежі на заводі МіГ у Москві.

Аналітик зазначив, що авіабудівна корпорація МіГ в останні десятиліття планомірно знищувалася, оскільки не отримувала великих держзамовлень. Він підкреслив, що завод "не міг розвивати нові проекти бойової авіації, опинився біля розбитого корита з проектом ударного БПЛА і навіть після випуску, створеного в муках і стражданнях МіГ-35... не отримав на нього контракт, що дозволяв би розгорнути великосерійне виробництво".

Корпорація, немов, цілеспрямовано знищувалася, на догоду головних конкурентів – "Сухого", оскільки всі літаки "Су" є затребуваними в ВКС РФ.

Відео дня

"В результаті, корпорація зазнавала багатомільярдних збитків, персонал скорочувався, а виживаність МіГ забезпечується в першу чергу обслуговуванням наявного в ВКС РФ парку цих літаків, а також наданням послуг закордонним операторам", - пояснив ситуацію Коваленко.

Експерт зазначив, що з урахуванням нинішнього становища корпорації "МіГ", "пожежа на заводі, для декого була б цілком доречною і дуже навіть своєчасною. При цьому, у всьому, попутно можна було б звинуватити якийсь український БПЛА".

Однак, як зазначив аналітик, палаючий завод ВПК - це не ознака українського сліду. "Іноді вони горять, тому, що в цьому зацікавлений хтось ще. А іноді вони горять просто тому, що не можуть не горіти", - підсумував він.

Пожежа на заводі "МіГ" у Москві

13 лютого вдень стало відомо, що на московському Ленінградському проспекті виникла пожежа на заводі "МіГ". За попередніми відомостями, горів реконструйований цех, прибудований до корпусу заводу.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зазначив, що завод, очевидно, має безпосереднє відношення до постачання компонентів у військово-космічні сили держави-агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: