В ОК "Південь" пояснили, навіщо Росія виводить кораблі в Чорне море / фото УНІАН, Олексій Сувіров

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що збільшення кількості ворожих кораблів у Чорному морі свідчить про те, що Росія намагається відшукати нову тактику для більш результативних атак по Україні.

Як зазначила Гуменюк в ефірі телемарафону, це також пов'язано з тим, що противнику не завжди спокійно в бухтах, які російські окупанти вважають своїми пунктами базування. Крім того, виводячи в море великі десантні кораблі, росіяни намагаються грати м'язами.

"Але те, що збільшилася кількість ракетоносіїв, і те, що це підводні ракетоносії, пуск з яких для виявлення протиповітряної оборони ускладнений, може говорити про ту саму нову тактику, яку вони вишукують, щоб ракетні удари були більш результативними", – наголосила Гуменюк.

Відео дня

Ракетні удари РФ по Україні

З початку російського вторгнення в Україну ворог завдає ударів по території нашої країни як із землі, так і з повітря, і з моря. Під час масованих компонентів авіаційні удари часто супроводжуються пусками з військових кораблів.

Раніше ворог здійснював масштабні удари по Україні з періодичністю приблизно в 2-3 тижні. Однак поки що спостерігається якесь затишшя. Не було і обстрілу, який чекали 24 лютого, в річницю вторгнення.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що причиною такої паузи є банальна відсутність ракет у ворога. А пускові установки противника на тих же кораблях в Чорному морі "здохли" і вимагають ремонту.

Зміну тактики російських обстрілів помітили і в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Представник ГУР Андрій Черняк зазначив, що ворог вчиться на своїх помилках. Крім того, у Росії закінчується не тільки високоточне озброєння, але і ракети загалом.

Вас також можуть зацікавити новини: