Подоляк розповів про ситуацію у Харківській області / фото facebook.com/mpodolyak2

Російські окупанти продовжать просуватись у Харківській області ще два-три тижні, поки мають повне домінування в ресурсах, але потім це почне вирівнюватись. Про це розповів The Guardian радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

На його думку, загарбники не будуть просуватись до Харкова, оскільки Кремль виділив лише 15 тисяч військових для цього наступу. Ідея операції у цьому регіоні полягала у тому, щоб "розширити лінію фронту", змусити Україну перемістити свої резерви та скористатися затримкою пакету допомоги від США.

Подоляк додав, що ще одна причина цього міні-наступу психологічна. Ворог хоче показати, що Росія може воювати скільки завгодно і чинити опір нібито безглуздо.

Відео дня

"Це повідомлення не для нас, це повідомлення для еліт у країнах, які нас підтримують", — пояснив він.

Наступ у Харківській області

Як повідомляв Генштаб, на Харківському напрямку відбулося дві спроби РФ прорвати оборону наших військ на напрямках Глибоке-Липці, Бугруватка-Стариця. Наші захисники в окремих районах ведуть штурмові дії з метою покращення тактичного положення, а також проводять заходи з прочісування місцевості. В районі міста Вовчанськ українські підрозділи посилюють оборону з метою покращення тактичного положення.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступ російських військ в Харківській області може бути лише "першою хвилею", за якою будуть й наступні. Ситуацію у регіоні він оцінив як "контрольовану", але "не стабілізовану". 

Вас також можуть зацікавити новини: