Сергій Згурець розповів, як росіяни діють на Донбасі / колаж УНІАН зі скріншотів

Продовжується повномасштабна війна в Україні проти РФ, і на Авдіївському напрямку росіяни змінили тактику використання груп штурмовиків - у штурмові групи почали залучати більше людей.

Українські воїни утримують оборону по поточній оборонній лінії, вони роблять ставку на FPV- безпілотники й артилерію, яка є обмеженою, про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі каналу "Еспресо".

"...Але перевага противника зараз зберігається в особовому складі, артилерії, авіації, також він змінив тактику використання штурмових груп, чисельність ворога у групах стала більшою. Йде конвеєр постачання ворожої сили на лінію зіткнення.  Бачимо, що загарбника нам вдається стримувати", - зазначив аналітик.

Відео дня

За його словами, оборонна лінія захисників України, яка йде у районі населених пунктів Бердичі - Семенівка - Орлівка - Тоненьке - Первомайське, "не зазнала суттєвих змін останнім часом".

Аналітики DeepState показали, карту бойових дій, на якій видно, що зараз коїться біля Авдіївки.

Активно йде війна в Україні, - карта бойових дій зараз має такий вигляд / скріншот з deepstatemap.live

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що головнокомандувач Збройними силами України Олександр Сирський вирішив вивести українських воїнів з Авдіївки, щоб зберегти життя особового складу. У той же день процес виведення військ завершився.

Війна в Україні - останні новини онлайн, які варто прочитати

28 лютого спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", офіцер Дмитро Лиховій повідомив, що українські воїни на Авдіївському напрямку обрали нову лінію оборони. За його словами, там обороні сприяють особливості рельєфу. 3 березня офіцер говорив, що на Авдіївському напрямку стабілізується ситуація.

4 числа в 47 окремій механізованій бригаді ЗСУ поділилися, що на цьому напрямку деякі російські окупанти знищені, а також проведено зачистку ділянки.

Вас також можуть зацікавити новини: