REUTERS

Російсько-окупаційні війська нарощують заходи бойової підготовки на всіх полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк під час прес-брифінгу.

Читайте такожЗнищення російського снайпера на Донбасі потрапило на відео

Відео дня

«Незважаючи на задеклароване зниження ступеня бойової готовності російсько-окупаційних військ, з початку поточного тижня противник продовжує нарощувати заходи бойової підготовки», - заявив він.

За словами Гуцуляка, з 15 червня у з’єднаннях і частинах окупаційних частин розпочаті збори з корегувальниками артилерійського вогню, снайперами, гранатометниками, розрахунками протитанкових ракетних комплексів та командирами артилерійських розрахунків. Зазначені заходи проводяться на всіх полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Водночас противник укріплює старі та обладнує нові інженерні споруди, а також відновлює мінно-вибухові загородження через збільшення випадків несанкціонованого спрацювання їх елементів. Контроль та перевірка виконання зазначених робіт здійснюється офіцерами штабів армійських корпусів російських окупаційних військ із виїздом на об’єкти та складанням відповідних актів і фотозвітів.

За словами речника Міноборони, захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення та перебувають напоготові дати гідну ефективну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.