Росія вербує своїх громадян для війни в Україні / скріншот відео

У Росії формуються понад 50 іменних "добровольчих" батальйонів для участі у війні проти України, цим займається місцева влада.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

Такі батальйони формуються в 34 регіонах РФ, кожен з них має своє "ім'я", записують в них всіх бажаючих. За словами Жданова, в їхні лави вступають "ідейні" люди, але за гроші: обіцяють в середньому 100-360 тисяч рублів на місяць.

Відео дня

"Є градація. Дешевше всіх в Росії оцінюють бурятів - їм пропонують від 100 тисяч рублів за участь у таких батальйонах. У 360 - в основному тих, хто погоджується підписати контракт з ПВК", - розповів Жданов.

Як приклади він навів Амурський, Брянський батальйони, "Байкал" (Бурятія), "Кронштанд", "Нева" і "Павловськ" (Санкт-Петербург) та інші.

"Таке враження, що вся Росія поступово починає втягуватися в цю війну. Якщо вони на щось сподіваються - дуже даремно. Тому що, чим далі йде ця війна - тим ми стаємо міцнішими, сильнішими і тим більше шансів у нас розгромити всю цю орду, яка приїде на нашу землю", - сказав експерт.

Раніше в українській розвідці розповіли, що Росія вербує громадян Узбекистану, Таджикистану і Киргизстану в Московському регіоні до лав ЗС РФ. Також, за даними ГУР, у Чечні зростає обурення участю мусульман у війні між "християнськими" народами.