Telegram Карплюка

Російські терористи розбомбили Ірпінську міську поліклініку та новий медичний центр. Медперсонал і деяку медичну техніку вдалося евакуювати.

Про це у Telegram повідомив мер Ірпеня 2014-2018 років Володимир Карплюк.

Він зазначив, що за місто ведуться бої, триває евакуація цивільних автобусами через міст біля Романівки у бік Києва. Окупанти обстрілюють з різних видів зброї.

Відео дня

Під час атаки лікарні російським загарбникам вдалося викрасти частину медикаментів, раніше ввезених у рамках гуманітарної допомоги. Але Ірпінь не здається.

У передмісті – тіла загиблих у підвалах та на вулицях: "Окупанти не дозволяють забирати тіла навіть "Червоному хресту", обстрілюють авто гуманітарної допомоги".

"Якщо коротко. Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, Михайлівка-Рубежівка, Забуччя вже є епіцентром гуманітарної катастрофи… Окупанти формують лінію для подальшої атаки на столицю по межі Гостомель-Буча-Ірпінь-Гореничі. Місцеве населення морять голодом та холодом у підвалах, тримаючи їх як заручників", - зазначив Карплюк.

Росія зриває усі домовленості й цинічно обстрілює раніше узгоджені евакуаційні маршрути, не дозволяючи громадянам покинути зруйновані міста.

Крім того, російська армія блокує проїзд гуманітарної допомоги до тимчасово захоплених нею населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: