Опозиціонер зазначив, що Кремль хоч зараз би заморозив конфлікт в Україні \ REUTERS

Головним завданням на сьогодні є постачання зброї Україні, необхідної для наступальних дій. Україні треба наступати, щоб ця війна не переросла у затяжний конфлікт, коли все всім набридло і всі хочуть зафіксуватися на поточних позиціях.

Таку думку в інтерв'ю OBOZREVATEL висловив російський опозиційний політик та журналіст Олександр Риклін. Він зауважив, що саме в затягуванні війни полягає план Москви. "Вона б хоч зараз погодилася зафіксувати статус-кво. Де стоїмо – там і стоїмо", - сказав він і додав, що для українського президента Володимира Зеленського, це не варіант і він багато разів про це говорив.

Він наголосив, що це не варіант і для всіх українців, саме тому Захід, який, можливо, і хотів би схилитися до такого варіанту, просто не має такого права.

Відео дня

"На Заході ще не всі це розуміють. Україна не зупиниться там, де вона зараз стоїть. Вона робитиме все можливе, щоб звільнити всю свою територію", - пояснив він.

А російська армія, як виявилося, зовсім не така боєздатна, як всі вважали, підкреслив Риклін. Крім того, додав він, російські тили не готові до затяжної війни і, що мобілізація пройшла жахливо. На думку опозиційного політика, навіть кухар Путіна Пригожин зі своєю ПВК "Вагнер" не змінить цієї ситуації.

Війна в Україні

Влітку 2022 року радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що "замороження" війни в Україні матиме серйозні наслідки та перетворить на заручників мільйони людей. 

Раніше представник США в НАТО Джуліанна Сміт зазначала, що заморожений військовий конфлікт в Україні є "однією з можливостей", оскільки РФ часто вдається до такої методики.

Президент Володимир Зеленський наголошував, що в "таке дипломатичне болото" як заморожений конфлікт Україна точно не піде.

Вас також можуть зацікавити новини: