Петро Черник пояснив, що трапилося у Рижівці / колаж УНІАН зі скріншотів

Росіяни здійснили провокацію у прикордонному селі Рижівка (Сумська область), і це зроблено з конкретною метою.

Мета провокації російських окупантів - спроба відтягнути українські сили та засоби, а також посіяти паніку серед місцевих мешканців, такою думкою поділився військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Петро Черник під час спілкування з "24 Каналом".

"...не думаю, що ця операція буде масштабована хоча б до того, що відбулося на Харківщині (на початку травня вороги там почали активно наступати і захопили низку населених пунктів, - Ред.)", - поділився прогнозом офіцер.

Відео дня

У центрі уваги село Рижівка - сьогодні це варто знати

10 червня ватажок Чечні Рамзан Кадиров стверджував, що полк "Ахмат-Чечня" нібито захопив Рижівку. Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що у цьому населеному пункті вороги спробували організувати пропагандистську операцію - там було вивішено російський прапор, і його зняли. Український лідер підкреслив, що супротивників у цьому селі немає. 

Аналітики DeepState зазначили, що фактично Рижівка знаходиться у "сірій зоні", і на територію цього населеного пункту регулярно заходили диверсійно-розвідувальні групи загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: