Путін взяв оперативну паузу у війні / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Російські окупаційні війська вийшли на адмінмежу Луганської області та оголосили про оперативну паузу. Але не про закінчення так званої "спецоперації". 

Та пауза не означає припинення бойових дій з боку РФ, йдеться в сюжеті проекту FreeДом. Зараз російські війська продовжують точково наступати і вбивати мирних жителів України.

Аналітики стверджують, що Путін продовжує засипати "Градами" і ракетами українські міста, тому що побоюється, що українські військові перехоплять ініціативу й підуть у контрнаступ.

"Ми спостерігаємо досить цікаве явище, а саме численні вибухи складів з боєприпасами, паливно-мастильними матеріалами, військових частин і командних пунктів у тилу. Йдуть серйозні дії з підриву системи управління та системи забезпечення передових підрозділів російських окупнатів", - пояснює військовий оглядач Олександр Коваленко.

Тому Путін продовжує тактику морального знищення, випускаючи десятки ракет по мирних містах. І продовжує погрожувати всьому світу, кажучи, що в Україні РФ ще "всерйоз нічого не починала".

Американський інститут війни прогнозує наземний наступ з великою кількістю військ і з більшою рішучістю з боку озвірілого Путіна.

"Вихід з оперативної паузи може бути поступовим й одразу важко помітним. Так само, як і перехід у неї здавався поступовим. Умілий план кампанії спрямований на досягнення саме такого ефекту: переконати противника, що такої паузи не передбачається або не відбувається. Або що вона буде занадто короткою, щоб принести користь противнику. І тим самим переконати його в тому, що він не має можливості перехопити ініціативу і перейти в контрнаступ", - йдеться у звіті ISW.

Але українська армія готова боротися за Донбас. І, як кажуть експерти, в цьому раунді у Києва більше шансів здобути перемогу, ніж у Москви. 

"Сєвєродонецьк і Лисичанськ виконали свою стратегічну функцію. Там перемолото дуже багато російської техніки, озброєння та особового складу", - каже військовий експерт Петро Черник. 

Але це не означає, як зазначають експерти, що битва за Донбас обійдеться без жертв. Як каже військовий оглядач Олександр Коваленко, на користь ЗСУ грає те, що Донецька область була краще укріплена спочатку, там лінії оборони були більш опрацьовані. Також, продовжив він, на сьогодні українські війська повним ходом використовують ті нечисленні засоби ураження російських об'єктів в глибині тилу тимчасово окупованих територій.

Раніше в МВС заявили, що в найближчій перспективі у ворога не буде успіхів на фронті, тому росіяни будуть більше залякувати українців, щоб змусити до переговорів.

Вас також можуть зацікавити новини: