ЗСУ стримують окупантів на півдні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Обстановка у зоні відповідальності Сил оборони півдня України напружена та динамічна, але контролюється Збройними силами.

Про це повідомив представник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Зокрема, супротивник продовжує ведення бойових дій переважно шляхом дистанційних обстрілів, укріплюючись на рубежах оборони. Серед ночі з напрямку Каховки ворог випустив 5 ракет "Точка-У" по Апостоловому. Зруйновано 3 заклади освіти, пошкоджені розташовані поряд житлові будинки. Попередньо, 8 людей поранені, але інформація ще уточнюється.

Відео дня

Назаров нагадав, що двічі окупанти обстріляли Нікополь. Реактивними системами залпового вогню "Град" по місту випущено 45 касетних снарядів. Попередньо, 1 людина загинула та 1 поранена. Пошкоджені 11 приватних будинків, газові та водопровідні комунікації, залізнична колія.

У Покровській громаді був ворожій удар по складах, 2 села залишились без світла.

На Миколаївщині ворожих обстрілів зазнала Первомайська громада. Відомо про влучання в будівлю крамниці та гаражний кооператив. На світанку були обстріли села Новомиколаївка - влучання переважно по відкритих територіях.

Також вранці зафіксовано обстріли в напрямку Киселівки та Максимівки. Інформація про пошкодження та постраждалих не надходила.

В Баштанському районі рано вранці окупанти обстріляли Широківську громаду. Влучання були по сільськогосподарських будівлях. Тривають обстріли по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Крім того, в Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту без змін кількості та завдань, продовжує погрожувати застосуванням 16 крилатих ракет "Калібр".

Втрати Росії на півдні України

За словами Назарова, за ніч знешкоджено 9 рашистів, реактивну систему залпового вогню "Град" та самохідну гаубицю "Мста-С".

"Остаточні втрати уточнюються", - додав він.

Вас також можуть зацікавити новини: