Владислав Селезньов оцінив, скільки росіян зосереджено в Донецькій області / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти зібрали на Донеччині понад 150 тисяч особового складу. Для ворога важливо перетворити свою перевагу в кількості на територіальні здобутки. 

Таку оцінку зробив в ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт, колишній речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов зазначив. Він наголосив, що зараз на всіх напрямках, "за винятком напрямку в районі Вугледара", тривають запеклі бої.

"Ворог намагається атакувати наші позиції, залучаючи неймовірну кількість особового складу, артилерійську та авіаційну компоненту. Противник завдає ударів по позиціях ЗСУ, використовуючи танки", – пояснив експерт. 

Відео дня

За словами Селезньова, росіяни зосередили понад 156 тисяч військових на  Бахмутському й Донецькому напрямках. Ці сили противника зведені в угруповання військ "Юг".

"Саме ці ресурси ворог намагається залучити, щоб досягти своєї мети. Ворог атакує й використовує своїх військовослужбовців, як гарматне м'ясо. Тобто російським генералам байдуже, скільки їхніх солдатів назавжди залишаться в українській землі. Їм важливо трансформувати свою чисельну перевагу в територіальні здобутки", – констатував військовий експерт. 

Війна в Україні: це варто знати

Командир підрозділу ЗСУ з Куп'янського напрямку Денис Ярославський повідомив, що росіяни намагаються захопити Синьківку Харківської області до Нового року. Він зауважив, що хоча росіяни вже кілька разів звітували про нібито "взяття" цього населеного пункту, наші захисники стоять там і не віддають жодного будинку.

Водночас президент України Володимир Зеленський наголосив, що окупанти не досягли жодного результату за цей рік. Він додав, що росіяни не змогли вийти на адміністративні кордони Донбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: