Наразі Росія модернізує свої ракети Х-22 /фото REUTERS

В Росії на сьогодні є понад сотня ракет Х-22, якими вона обстрілює Україну.  Про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що Росія модернізує ракети Х-22, оскільки розуміє, що необхідно буде застосувати той потенціал, яким він володіє. "Х-22 дещо застарілі, тому вони намагаються їх модернізувати, щоб вони були не такими не влучними, але все ж таки були досить вбивчими. Тому, маючи великий запас Х-22 вони намагаються їх покращити, бо спостерігається їх несхід або самоліквідування в повітрі", - зазначила Гуменюк.  

Вона повідомила, що з початку повномасштабного вторгнення російські окупанти використали вже великі запаси,  які були заготовлені, адже Росія до війни, на відміну від України, вони нарощували потенціал свідомо.

Відео дня

"Зараз наскільки мені відомо, мова йде про понад сотню таких ракет", - зазначила вона, відповідаючи на уточнююче запитання, скільки у ворога ще може бути в запасах  ракет Х- 22. 

Росія б'є по Україні ракетами Х-22 - що відомо

Як повідомляв УНІАН, речник Повітряних Сил Юрій Ігнат зазначав, що Україна не може збивати ракети Х-22, бо для їх збиття потрібна зенітна ракетна система, яка може працювати в автоматичному режимі, тобто самостійно прийматиме рішення без участі людини - з новітнім радаром та сучасною ракетою.

Він розповів, ракета Х-22, яку РФ застосувала для обстрілу Одеси, вважається надзвичайно швидкісною. Це старі радянські ракети, які є найбільш руйнівні та неточні. Допустима похибка цієї ракети при попаданні в ціль 600 метрів.

Експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце заявив, що хоча винищувачі F-16  і посилять українську систему ППО, ці літаки не зможуть збивати ракети Х-22 чи "Онікс", якими Росія тероризує українські міста. Проте F-16 будуть ефективними для ударів по місцях запуску і зберігання ворожих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: