Як західні танки вплинуть на хід війни в Україні? / фото ua.depositphotos.com

Захід "створює реальні проблеми" для президента Росії Володимира Путіна, коли передає Україні танки.

Про це заявив колишній головнокомандувач об'єднаними силами НАТО Джеймс Ставрідіс, пише The Hill. За його словами, танки Abrams, Leopard 2 і Challenger гратимуть ключову роль у підтримці оборони України.  "Коли ви з'єднаєте ці три типи танків і доставите їх в Україну в реальній кількості, а я вважаю, що до середини весни, до кінця березня, їх буде не менше 100, а може бути, і 200, це створить реальну проблему для Путіна", - сказав Ставрідіс.

Він зазначив, що українські військовослужбовці можуть "замаскувати цю броню і використовувати її, щоб пробити російську лінію, розділити їх, розірвати на частини і розірвати логістичний ланцюжок".

Відео дня

Екс-головнокомандувач переконаний, що передача танків Україні ознаменує собою поворотний момент у наземній війні і стане "поганим днем" для Путіна через сам конфлікт і єдність Заходу. 

"Це сильний політичний і дипломатичний сигнал, і, як я вже говорив раніше, це дуже важливий військовий крок для альянсу", - додав він.

Танки для України

Нагадаємо, що на останній зустрічі у форматі "Рамштайн" 12 країн пообіцяли поставити Україні танки Leopard.

Посол України у Франції Вадим Омельченко заявив, що союзники вже підтвердили передачу Україні 321 танка.

Великобританія відправить Україні 14 танків Challenger 2 і 30 САУ AS90, а США - 31 танк M1 Abrams. Українські військовослужбовці вже прибули до Великобританії для навчання роботі з Challenger 2. 

За даними The Washington Post, танки Abrams можуть приїхати в Україну наприкінці цього або на початку наступного року.

Вас також можуть зацікавити новини: