Танк Leopard 2A4 / фото US Army

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що Берлін може передати Києву законтрактовані для Угорщини 44 танки Leopard 2A7.

"Звісно, що Німеччина передасть Україні танки Leopard 2A. Оскільки саме рішення про передачу Україні БМП Marder є натяком на те, що Німеччина готується передати Україні танки", - пояснив Киричевський для телеканалу "Еспресо".

Аналітик припустив, що Німеччина та Угорщина ведуть перемовини щодо затримки постачання Leopard 2A7 в Будапешт.

Відео дня

"Я вважаю, що танки Leopard 2A для України заберуть в Угорщини. Адже буквально вчора зʼявилась інформація, що німецький концерн Rheinmetall підписав з Угорщиною величезний контракт на будівництво заводу по виробництву боєприпасів. Цей контракт може бути частиною торгів, які зараз відбуваються. Зокрема, що Берлін не буде звертати уваги на деякі дії та заяви угорської влади, а натомість вони повинні будуть чекати своєї черги у постачанні танків Leopard 2A. Тому законтрактовані 44 танки Leopard 2A7 для Угорщини можуть поїхати в Україну", - додав Киричевський.

Нагадаємо, що США і Німеччина домовилися відправити в Україну БМП M2 Bradley і другу зенітно-ракетну батарею Patriot.

Танки для України

Як заявив голова МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі, надання Україні танків цілком може бути частиною "наступного етапу" поставок озброєння Києву.

Раніше очільниця оборонного комітету німецького Бундестагу закликала швидше передати Україні танки Leopard 2. За її словами, США й Німеччина досягли позитивного рішення для Києва з цього питання.

У Бундестазі чинять тиск на Олафа Шольца, який вагається, чи варто передавати танки Україні.