Чорноморський флот РФ, попри втрати, здатний бити по цілях України - розвідка Британії

Чорноморський флот Росії, незважаючи на втрати кораблів, зберігає здатність завдавати ударів по українських та прибережних цілях.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Відзначається, що в цей час у Чорноморській оперативній зоні знаходяться близько 20 кораблів ВМФ Росії, у тому числі підводні човни. 

Відео дня

Протока Босфор залишається закритою для всіх нетурецьких військових кораблів, що робить Росію нездатною замінити втрачений крейсер "Москва" у Чорному морі. 

"Незважаючи на ганебні втрати десантного корабля "Саратов" та крейсера "Москва", Чорноморський флот Росії зберігає здатність наносити удари по українських та прибережних цілях", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російське корабельне угруповання переформатувалося та продовжує пошуки навколо місця затоплення крейсера "Москва".

13 квітня в акваторії Чорного моря в російський ракетний крейсер "Москва" потрапили українські крилаті ракети"Нептун". За даними українського військового командування, в результаті корабель отримав пошкодження, загорівся, згодом перекинувся і потонув.

У Міноборони РФ стверджували, що на кораблі сталася детонація боєприпасів, а потонув він при буксируванні.

Вас також можуть зацікавити новини: