Російські полонені утримуються в хороших умовах / скрін відео

На утримання одного російського військовополоненого Україна витрачає близько 10 000 грн щомісяця.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, коментуючи торішню інформацію щодо того, що утримання одного полоненого коштує 3000 грн на місяць.

За її словами, минулого року було складно вирахувати певну суму, оскільки кількість військовополонених постійно змінювалася.

Відео дня

"Є витрати на одяг, медичне забезпечення, їжу, комунальні послуги, а також на облаштування місця тримання, персонал, охорону. Тож коли ми говорили про 3000 грн, то враховували витрати на харчування й комунальні послуги. Це був дуже грубий підрахунок і некоректний, оскільки в суму не врахували оплату праці персоналу, охорони, конвою тощо", – пояснила Висоцька.

За її словами, якщо ж врахувати забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, то утримання одного полоненого обходиться близько 10 000 гривень в місяць. Водночас утримання ув’язненого в СІЗО становить не набагато більше - близько 11 000 грн на місяць.

Російські полонені

Нещодавно російська "Медуза" побувала в одному з таборів на заході України. Журналісти змогли пересвідчитись, що полонені мають власний час на відпочинок і також можуть заробляти для себе гроші, виконуючи суспільно важливі роботи.

Пізніше журналісти показали умови, в яких перебувають військовополонені росіяни в одному з українських таборів: вони провели с окупантами під одним дахом весь день в рамках своєї ревізії.

Вас також можуть зацікавити новини: