Росіяни не хочуть жити в Росії / фото ua.depositphotos.com

У 2022 році з Росії виїхали 1,3 мільйона осіб. Через це у країні виник найбільший з 1998 року дефіцит робочої сили.

Про це повідомляє міноборони Британії у Twitter. Як зазначається, Центральний банк РФ опитав 14 тисяч роботодавців і виявив, що кількість вільних працівників перебуває на найнижчому рівні з 1998 року.

За останні три роки через пандемію та повномасштабну війну в Україні населення країни-агресора скоротилося на 2 млн більше, ніж очікувалося. Зокрема, з Росії виїхало до 1,3 млн осіб, серед яких багато молодих і добре освічених людей у передових галузях. У Мінкомзв'язку РФ заявили, що близько 10% (100 тис.) ІТ-працівників залишили країну та не повернулися.

Відео дня

"Мобілізація, історично висока еміграція, старіння та скорочення населення обмежують пропозицію робочої сили. Це, швидше за все, призведе до зниження потенційного зростання російської економіки та ризикує розпалити інфляцію", - вважають у розвідці Британії. 

Наслідки війни в Україні для РФ

Після оголошення у вересні про проведення "часткової мобілізації" в Росії, сотні тисяч росіян почали тікати з країни. Багато хто з них вирішив не повертатися. У Грузії росіяни, які втекли від мобілізації, зараз становлять майже 8% населення.

У Російській Федерації одразу придумали, як "здерти" гроші з тих, хто виїхав з країни. Для цієї категорії громадян вирішили підняти податки.

Голова МВФ Крісталіна Георгієва підтвердила, що запроваджені проти РФ обмеження в середньостроковій перспективі матимуть руйнівні наслідки для економіки країни-агресорки

Вас також можуть зацікавити новини: