Оборона Києва та області посилюється спеціальними укріпленнями / фото t.me/Pavliuk_KSV

Заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк заявив про продовження роботи з інженерного укріплення рубежів оборони Києва та області. Наразі здійснюється облаштування вогневих точок на ймовірних шляхах просування ворога.

За словами Павлюка, триває встановлення довготривалих фортифікаційних споруд на опорних пунктах підрозділів зі складу угруповання сил та засобів оборони Києва. Він показав у Telegram, як проходять роботи.

"Продовжується встановлення та облаштування вогневих споруд на ймовірних шляхах просування противника. Крім того, триває процес обладнання укриттів для захисту особового складу", - написав генерал.

Відео дня

Він розповів, що для облаштування укриттів використовуються залізобетонні споруди. Їх встановлюють нижче рівня поверхні ґрунту. Павлюк пояснив, що споруди такого типу дозволять максимально ефективно та безпечно організувати роботу командно-спостережних пунктів, а також взводних і ротних опорних пунктів.

Війна в Україні: загроза з півночі

Наприкінці минулого року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний говорив, що РФ зробить ще одну спробу захопити Київ. Пізніше українські прикордонники зазначали, що сил, які Росія зібрала у Білорусі, не вистачить для нового наступу.

Як писав УНІАН, аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) не виключають, що Росія готує новий наступ з Білорусі, однак не найближчими тижнями. 

Військовий експерт Олег Жданов оцінив загрозу проведення Росією десантної операції з метою захоплення Києва. На його думку, такий сценарій малоймовірний.

20 січня місто Київ було виключено з переліку територій можливих бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: