Військовий попередив, якщо армію продовжать розграбовувати, є ризик втратити 3 міста / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада "Едельвейс"

Боєць Юрій Маленок на позивний "Артист" розповів про проблеми в армії та про те, що в ній потрібно змінити, адже наразі в України є ризик втратити три міста: Харків, Одесу і Дніпро.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН. На думку військового, головна проблема сучасного війська - це "совдепія". "Артист" пояснив, що має на увазі.

"Треба прибрати совдепію повністю, змінити. Ми ж йдемо до Євросоюзу, в нас є американці, які зовсім по-іншому воюють, зовсім все по-іншому роблять. Рік я перебуваю в лікарні. Те, що я побачив, з чим зіткнувся. По-перше, папери - ти повинен довести, як ти отримав поранення, чи отримав ти поранення на бойових. Тобто, виходить, якщо ти не знайдеш трьох свідків, які підтвердять, напишуть цей рапорт, то тобі можуть не зарахувати це поранення. Що це? Як це? Тобто я йшов, десь там уламок з неба прилетів, зламав мені ногу, чи як? Цю паперову тяганину можна прибрати взагалі", - заявив він.

Відео дня

Він підкреслив, що наразі за допомогою "Дії" та цифрових сервісів усе це можна робити онлайн. Однак, як зазначив боєць, збирати документи та довідки змушені солдати.

"А чому? Чому не держава? Чи, наприклад, найняти людей, які б цим займалися? Я вважаю, що це совдепія. Не дай Боже, в тебе якогось папірця не буде, вже питання, а де ти був тоді? А як це так? А якщо форму 100 загубив - це перше, що тобі після поранення виписують, - тобі потрібно буде їхати туди, де надавали першу медичну допомогу, і якщо вони дадуть тобі цю довідку, то тоді будуть надавати виплати. А якщо не дадуть, як довести солдату, що він отримав поранення на бойових? Це смішно", - розповів Маленок.

Також боєць висловився щодо того, що на його думку, потрібно змінити в армії.

"Не красти. Віддавати все потрібно хлопцям повністю, все забезпечення. Не потрібно забезпечувати офіцерів в тилу, солдатів в тилу, думаю", - сказав він.

Він наголосив, що потрібно, аби все йшло на фронт, "все повинно працювати на фронт, щоб ми відбилися, хоча б зберегли те, що в нас є та залишилось".

"Бо ми можемо і Харків втратити, і Одесу, Дніпро. У нас 17 млрд гривень залишилось з минулого року, зекономили нібито. Вони втулили це все в дороги. Навіщо, скажіть, будь ласка? Було пораховано, що як мінімум 400 тисяч снарядів можна було купити. Це щонайменше 400 тисяч мертвих "хороших русских", - вважає військовий.

Він також зазначив, що наразі Росія стала на військові рейки, вони виготовляють дрони та інше.

"А в нас що? Люди, збирайте вдома дрони, люди задонатьте... Для чого нам дороги? Для того, щоб по новим дорогам знову росіяни пішли на Київ?" – розповів Маленок.

Дикий каже - Україна треба мінімум ще 500 тисяч людей в армію

Раніше ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону Айдар Євген Дикий заявив, що мобілізація 500 тисяч осіб в Україні - це критично необхідний мінімум. "Насправді ці 500 тисяч нам потрібні на вчора, якщо не на позавчора", - заявив він. За його словами, розмова щодо цієї мобілізації мала б відбуватися не в березні 2024 року, а десь в вересні-жовтні 2022 року. 

Він пояснив, що для того, аби воювати з ворогом силами значно меншими, ніж у цього ворога, потрібно, щоб була технологічна перевага, як, приблизно, у західної коаліції перед хуситами, коли проти авіаносців та крилатих ракет воювали моджахеди на віслюках. "Я думаю, всім очевидно, що у нас з росіянами такої різниці немає і не буде. Ми з Росією воюємо на одному технологічному рівні. Ми воюємо приблизно одною зброєю, одними військовими технологіями. Кількість бійців також має бути співставна", - зауважив військовий експерт.

При однаковому технологічному рівні, як підкреслив Дикий, не можна виставляти одного нашого бійця проти 10 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: