Олександр Коваленко попередив про загрозу масованого удару РФ по Україні / колаж УНІАН з фото wikipedia.org та скріншоту

Триває повномасштабна війна в Україні, і росіяни у "фетиш-дату" - 24 лютого, можуть вчинити масований удар по українській території.

Супротивник здатен "завдати масованого удару по Україні з метою залякування, демонстрації своїх можливостей на другу річницю повномасштабного вторгнення", йдеться у статті військово-політичного оглядача Олександра Коваленка на obozrevatel.com. Експерт вважає, що психологія вбивць та маніяків ворогові нічого іншого не підкаже, окрім як організацію ракетного удару по нашій країні саме на це число.

Аналітик додав, що у ворожих сил, за найоптимістичнішими підрахунками, може ще залишатися на озброєнні до 150 крилатих ракет типу Х-55/101/555. Крім того, за словами Коваленка, у супротивників залишається майже недоторканним боєкомплект "Калібрів" - крилатих ракет морського базування. За відомостями оглядача, такого озброєння у ворога є приблизно 300 штук.

Відео дня

"І ця компонента найбільш небезпечна зараз, оскільки Чорноморська флотилія РФ, попри втечу з Севастополя в Новоросійськ, зберігає потенціал для терористичних ударів", - попередив Коваленко.

Експерт додав, що також 24 лютого українцям загрожує наліт ворожих безпілотників-камікадзе.

Коли почалася війна в Україні 2022, і що потрібно знати зараз

Противники рано вранці 24 лютого 2022 року здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. Росіяни багато разів били по нашій землі і ракетами, і дронами-камікадзе. Станом на 22 лютого 2024-го вже ліквідовано 1 903 крилаті ракети противника і 7 596 ворожих безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Керівник прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк сьогодні попередила, що ворог готується до завдання нового масованого удару по нашій території

Вас також можуть зацікавити новини: