ЗСУ продовжують бити окупантів / 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Державне бюро розслідувань (ДБР) готує справу проти компанії "Українська бронетехніка" - одного з найбільших постачальників зброї для Сил Оборони України, - що, за словами генерального директора компанії, може зупинити виробництво і, як наслідок, привести до збільшення втрат на фронті. "Українську бронетехніку" хочуть звинуватити у нанесенні збитків державі через отримання прибутку, хоча мати його у контрактах з Міноборони законом не заборонено, розповів генеральний директор компанії Владислав Бельбас на прес-конференції.

Кілька місяців тому Державна аудиторська служба України (ДАСУ) прийняла рішення, що виробники, які співпрацюють з Міністерством оборони, не повинні включати прибуток до умов контрактів з державою. На думку директора "Української бронетехніки" Владислава Бельбаса, ця вказівка ДАСУ суперечить законам. 

"ДАСУ свідомо ігнорує закон "Про оборонні закупівлі" та постанову Кабміну №363 від 3 березня 2021 року, яка дозволяє постачальникам та виробникам мати прибуток та включати його до калькуляції", - сказав Владислав Бельбас. 

Відео дня

За його словами, маючи на руках висновок Держаудитслужби, ДБР хоче звинуватити компанію у нанесенні збитків державі через отримання прибутку, з якого вже були сплачені податки, а кошти проінвестовані у виробництво зброї задля перемоги над агресором. 

"Дії ДБР призведуть до зупинки виробництва мінометів, броньованих автомобілів, постачання критично-важливих боєприпасів й збільшенні втрат на полі бою", - вважає гендиректор "Української бронетехніки".

На його думку, діяльність ДАСУ та ДБР підриває героїчну боротьбу Сил Оборони України на фронті та ставить під загрозу життя тисяч українських військовослужбовців. 

Тому він звернувся до Президента України з закликом не допустити знищення вітчизняного ВПК, блокування виробництва зброї та імпорту боєприпасів.

Довідка УНІАН. Компанія "Українська бронетехніка" є виробником та постачальником зброї та боєприпасів для потреб Збройних Сил України та інших силових відомств. Компанія виробляє колісні бронетранспортери "Варта" та "Новатор", міномети калібрів 120 мм, 82 мм та 60 мм та мінометні постріли 60 мм. 

Крім того, у циклі виробництва також є бронезахист для самохідних гаубиць "Богдана" та ракетних комплексів "Нептун". 

Одразу після отримання права на імпорт боєприпасів, компанія організувала постачання далекобійних пострілів для САУ "Богдана", якими було знищено позиції російських загарбників на острові Зміїний.

На початку повномасштабної агресії виробник передав Силам Оборони всю військову техніку, яку готували раніше під експорт. За півтора роки великої війни компанія передала Силам Оборони близько 30 тисяч тон боєприпасів та озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: