Володимир Зеленський розповів про активізацію дій ЗСУ / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уже найближчими місяцями українська армія може бути активніша на передовій.

Зеленський заявив під час вечірнього відеозвернення, що сьогодні провів розмову з очільницею італійського уряду Джорджею Мелоні.

"Ми обговорили як двосторонні відносини, так і загальну ситуацію в нашому захисті від російської агресії. Я поінформував про ситуацію на полі бою, про наші потреби. Уже найближчими місяцями можемо бути активніші на передовій. І зробимо все, щоб підтримка наших кроків світом була максимально дієвою", - наголосив президент.

Відео дня

Також Зеленський підкреслив, що "сьогодні є за що подякувати бійцям, які стійко та результативно бʼються на Бахмутському напрямку".

"Я дякую кожному й кожній, хто робить усе, щоб втрати ворога там зростали! А особлива подяка воїнам нашої 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені Костя Гордієнка, 77-ї окремої аеромобільної бригади та славетній 93-й окремій механізованій бригаді "Холодний Яр", - додав він.

Війна в Україні - останні новини

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що під час боїв на східному фронті бувають такі дні, коли співвідношення вбитими сягає 1 до 10.

Олексій Резніков заявив, що наступ російської армії в Україні йде повним ходом, але окупанти вичерпують свої можливості. Одна з причин - утримання бійцями ЗСУ Бахмута під своїм контролем.

Генштаб повідомив, що російські окупанти продовжують штурм міста Бахмут і мають частковий успіх, але Збройні сили України мужньо тримають місто.