Боррель заявив, що агресивність дій РФ в Україні зросте / фото REUTERS

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель побоюється, що війна РФ проти України може значно затягнутися, у зв'язку з чим він виступив за подальший санкційний тиск на агресора.

Про це він заявив в ефірі радіо France Info.

Ми повинні вистояти. Війна буде довгою, агресивність дій РФ буде тільки зростати. Ми повинні продовжувати забезпечувати Україну засобами для боротьби, а також чинити економічний тиск на Росію – підкреслив політик. 

За його словами, "російська економіка вже починає зупинятися" і подальший санкційний тиск на Росію дозволить забезпечити Україні вигіднішу позицію на майбутніх мирних переговорах. 

Він також нагадав, що напередодні міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу погодили виділення четвертого траншу у розмірі 500 млн євро на озброєння для України. Тепер загальна сума на постачання зброї для України досягла 2 млрд євро.

Також Боррель висловив переконання, що "врешті-решт буде угода" по шостому пакету санкцій, що включає нафтове ембарго і відключення "Сбербанку" від SWIFT. Проте, як стало відомо Reuters, поставки трубопровідної нафти з РФ можуть зрештою не потрапити під ембарго.

Захід примушує Україну до миру

Хоча потік зброї із Заходу все ще збільшується, а американський Конгрес тільки що схвалив пакет допомоги в розмірі 40 млрд доларів, все частіше лунають розмови про необхідність розглянути можливість припинення вогню і мирних переговорів

На думку аналітиків журналу The Economist, зараз настав момент для того, щоб Захід продемонстрував єдність і безпрецедентну підтримку Україні, а не боязкі поради щодо "умиротворення" Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: