Внаслідок вибуху постраждало 5 рятувальників / фото ДСНС

У Миколаєві через вибух, який стався 24 квітня під час перевантаження боєприпасів, загинуло двоє військових, ще двоє бійців поранено. Тоді ж травми отримали п’ятеро рятувальників, які прибули на гасіння пожежі.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, правоохоронці зараз розслідують кримінальне провадження щодо обставин вибухів у місті та причин, які призвели до трагедії.

За попередньою інформацією, 24 квітня у Миколаєві на автомобільній парковці під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація. Внаслідок вибуху загинуло двоє бійців та ще двох поранено. Також зайнялися автомобілі, які були поряд з епіцентром вибуху. Вже під час ліквідації пожежі, стався ще один вибух через який травмувалися п’ять рятувальників, які приїхали на виклик.

По факту порушень правил поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 414 Кримінального кодексу) відкрито кримінальне провадження.

Вибух у Миколаєві

24 квітня у Миколаєві при гасінні пожежі, під час якої стався вибух, постраждало 5 рятувальників. У ДСНС заявили, що стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повторна детонація – тоді постраждали співробітники ДСНС. На місці першу допомогу їм надавали волонтери Миколаївського загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України та бригади швидкої медичної допомоги. Всіх постраждалих доставлено до лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини: