Відступ росіян з Херсона - "серйозне приниження" для Володимира Путіна, вважає британський генерал / скріншот відео

Для президента РФ Володимира Путіна виведення військ з Херсона - це "серйозне приниження", і відступ сильно вдарить по моральному духу російських окупантів.

Глава Росії намагається утримати якомога більшу частину захопленої території української держави, відкриваючи можливість переговорів, розповів генерал британської армії, колишній заступник верховного головнокомандувача об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Річард Ширрефф Sky News.

"Херсон був першим захопленим містом (під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну - Ред.). Він (Путін - Ред.) з великою помпою оголосив, що наступною буде Херсонська область - і це (виведення військ з Херсона - Ред.) велика поразка", - сказав генерал.

Відео дня

На його думку, завдяки відступу ворогів українці убезпечили узбережжя Чорного моря.

"Будь-яка форма відступу, подібна до цієї, сильно вдарить по моральному духу росіян... так що це зовсім не допоможе російській справі. Все це спрямовано на те, щоб допомогти українцям", - вважає Ширрефф.

Ситуація в Херсонській області під час війни з Росією - найважливіші новини

Російські загарбники повністю окупували Херсон 2 березня 2022 року.

Збройні сили України наприкінці літа пішли в контрнаступ. Зокрема, наші воїни просувалися вперед у Херсонській області. Станом на 21 жовтня було звільнено 88 населених пунктів.

9 листопада командувач окупаційними силами РФ у нашій країні Сергій Суровікін сказав, що загарбники залишають правобережжя Херсонської області.

10 числа головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поділився, що з 1 жовтня в регіоні наші захисники звільнили територію площею понад тисячу квадратних кілометрів.

Цього ж дня радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк попередив, що ворог хоче зробити Херсон "містом смерті" - мінує там все, що може, і є загроза артилерійських обстрілів.

Раніше Володимир Путін пропонував Україні переговори, проте стверджував, що під час них Москва не збирається обговорювати долю захоплених територій. Київ, у свою чергу, не збирається вести переговори з супротивником, поки той не покинув всю українську територію.

Вас також можуть зацікавити новини: