Колишніх працівників ЗАЕС не випускають на підконтрольну Україні територію / фото t.me/energoatom_ua

З тимчасово окупованих територій не випускають фахівців, які працювали або зараз працюють на Запорізькій АЕС.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, окупанти через пункт пропуску у Василівці Запорізької області не дають виїхати з тимчасово окупованих територій на територію, підконтрольну Україні, вузькопрофільним спеціалістам, зокрема тим, хто працював або працює на Запорізькій атомній електростанції.

Відео дня

"Слід зазначити, що рашисти перестали випускати таких вузькоспеціалізованих людей. Наприклад, ті, хто виїжджає з Енергодару, хто працював або працює на атомній електростанції, взагалі не можуть виїхати. Слід зазначити такий нюанс, що навіть пенсіонери, які вже давно не працюють в Енергодарі, також не можуть виїхати сьогодні з Енергодару", - сказав Федоров.

Він додав щодо нових труднощів, з якими стикаються мешканці тимчасово окупованих територій, при виїзді на підконтрольну Україні територію через пункт пропуску у Василівці Запорізької області.

"Що стосується Василівки. Перше, весь тиждень стояло більш ніж 4 тисячі наших мешканців в черзі, їх майже не випускали. З четверга почали випускати тих, хто зареєструвався та отримав перепустку в комендатурі. Тож, мешканці приїжджають у Василівку, їм там кажуть, що треба або зареєструватися онлайн, або в боті в телеграм, або заповнити анкету величезну, або заплатити 300 доларів. Дають безліч опцій, але всі вони не працюють і люди не виїжджали. Зараз почали виїжджати ті, хто зареєструвались в комендатурі, їхні списки о 10 ранку записують і не всі, але можуть виїхати. Тож виїзд ускладнено, рашисти випускають максимум 20-50 людей через Василівку, але раніше це було більше 1000 наших мешканців", - підкреслив Федоров.

Виїзд з окупованих територій Запорізької області

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що окупанти не дають людям можливості виїжджати через Василівку Запорізької області, з 29 вересня у черзі на виїзд там очікувало більш ніж 4 тис. людей.

Він зазначав, що у жителів тимчасово окупованої частини Запорізької області може з’явитися новий шлях для евакуації. Це через Мелітополь, Бердянськ, Новоазовськ, потім до РФ, а потім, як завжди, до Грузії або Європейського Союзу.

Вас також можуть зацікавити новини: