США можуть знищити все угруповання військ Росії / фото REUTERS

НАТО і США почали реагувати на ядерні загрози з боку Росії. Кремль попереджений про готовність Заходу завдати ударів по російському угрупованню в Україні.

Як розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі FREEДОМ, США пильно стежать за діями РФ щодо ядерної зброї. 

"На сьогодні засоби застосування ядерної зброї є на полі бою: той же комплекс "Іскандер", комплекс "Точка У". Але США дають зрозуміти, як тільки почнуться розмови про застосування ядерної зброї в Україні російськими військами, вони конвенційною зброєю - тобто звичайним озброєнням - завдадуть превентивний удар для знищення засобів доставки (ядерної зброї - УНІАН): по транспорту, якщо такий буде формуватися, або конвою з вивезення ядерного боєприпасу з місць зберігання до місць його застосування", - пояснив Жданов.

Ядерні загрози РФ

Влада Росії вже багато разів погрожувала застосувати ядерну зброю, щоб домогтися своїх цілей по Україні.

Путін 21 вересня знову заговорив про використання ядерної зброї - стверджував, що РФ пустить в хід всі засоби, якщо з'явиться нібито загроза її територіальній цілісності. 

Варто зазначити, що російська сторона вважає "своїми" захоплені українські території, а Київ активно займається їх звільненням.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що Штати мають чіткий план дій у випадку, якщо РФ застосує проти нашої країни ядерну зброю. За його словами, Вашингтон приватно повідомив Москву про ймовірні наслідки "на дуже високому рівні".

Ще в кінці квітня Борис Джонсон, який тоді ще займав пост прем'єр-міністра Великобританії, заявив, що його країна не консультуючись з НАТО може завдати по Росії у відповідь ядерний удар.

Як вважає російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський, якщо РФ застосує проти України ядерну зброю, країни-члени НАТО знищать весь Чорноморський флот РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: