Армія РФ втрачає позиції / фото УНІАН

Російська опозиційна журналістка і письменниця Юлія Латиніна переконана, що російські окупанти уже найближчим часом залишать Запорізьку атомну електростанцію.

Про це вона написала у своєму блозі в Twitter.

"Запам'ятайте моє слово: з ЗАЕС Путін піде найближчим часом (хоча в Енегодарі залишиться)", - пророкує Латиніна.

Відео дня

Крім того, за її словами, "звільнення" чекає і Керченський міст, який з'єднує тимчасово окупований РФ півострів Крим із Росією.

"У кримський міст прилетить ATACMS незабаром", - переконана журналістка.

Російська журналістка пророкує звільнення ЗАЕС та знищення Керчинського мосту уже найближчим часом

Раніше стало відомо, що США дозволили Києву завдавати ударів по Криму західною зброєю.

А у Зеленського пообіцяли "яскравий" оксамитовий сезон у Криму й "сюрприз" для Керченського мосту.

Ситуація на ЗАЕС: що відомо

Нагадаємо, ворог контролює ЗАЕС з 4 березня. Загарбники також окупували Енергодар — місто-супутник атомної електростанції.

Росіяни вже не раз обстрілювали територію АЕС і навіть пошкодили ряд об'єктів. Влада України просила про допомогу у вирішенні конфлікту у Міжнародного агентства з атомної енергії.

Євросоюз і понад 40 країн світу закликали Росію негайно вивести свої війська і персонал з ЗАЕС. А ООН готова підтримати поїздку місії МАГАТЕ на атомну електростанцію, якщо це одночасно схвалять і Україна, і РФ.

У разі катастрофи на об'єкті, за словами голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, доведеться евакуювати 400 тисяч жителів з двох областей.

Росія виступає проти демілітаризованої зони навколо ЗАЕС, прикриваючись "вразливістю" станції. За даними ГУР і американського Інституту вивчення війни, рашисти готують теракт на атомній електростанції під фальшивим прапором.

Вас також можуть зацікавити новини: