Генсек ООН прокоментував жорстокий злочин росіян / фото REUTERS

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш прокоментував розстріл українського військового росіянами.

Як передає кореспондент УНІАН, про злочин окупантів Гутерріш висловився на спільній з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції у Києві. "Нещодавні шокуючі кадри про українського солдата, очевидно жорстоко вбитого, є ще одним трагічним нагадуванням, що закони війни мають суворо дотримуватися", - заявив Гутерріш.

Відео дня

Розстріл росіянами українського військового - що відомо про злочин

Як повідомляв УНІАН, 6 березня у соцмережах поширили відео, на якому російські окупанти розстрілюють беззбройного українського військового після того, як він промовив: "Слава Україні!".

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував це відео, зазначивши, що "воєнні злочини культивуються на Росії і відбілюються їхньою пропагандою та міфами про "нацистів". Він наголосив, що за кожен такий воєнний злочин буде розплата, й ніхто не зможе сховатися від неї.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана розслідувати розстріл росіянами українського військового.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець надіслав міжнародним партнерам та своїм колегам-омбудсменам відео розстрілу росіянами українського військового.

Служба безпеки України відкрила провадження за фактом розстрілу росіянами беззбройної людини - українського військовополоненого.

Вас також можуть зацікавити новини: