Ігор Гіркін "вигороджує" Володимира Путіна, вважає журналіст / фото REUTERS

Колишній так званий "міністр оборони" самопроголошеної "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), який працював у Федеральній службі безпеки Росії, під час війни РФ з Україною "вигороджує" російського президента Володимира Путіна.

Екс-ватажок бойовиків "транслює історію цар хороший, бояри - погані", розповів журналіст та колишній представник України по Донбасу в Тристоронній контактній групі (Україна, РФ, ОБСЄ) у Мінську Денис Казанський в інтерв'ю "РБК-Україна".

"...він робить так, щоб весь цей негатив за якісь провали фокусувався не на Путіні, а на Шойгу (міністр оборони Росії Сергій Шойгу - Ред.)..."...", - додав співрозмовник.

Відео дня

Нагадаємо, російські війська навесні 2014 року захопили український Крим, а потім вдерлися на частину Донецької та Луганської областей і підтримали бойовиків, які створили так звані "ЛДНР".

У травні 2014 року Ігор Гіркін став "міністром оборони ДНР", а в серпні того ж року покинув "посаду". "Стрєлок" втік з Донбасу до Росії.

Пізніше - рано вранці 24 лютого 2022 року, російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. Захисники України давали гідну відсіч окупантам. Гіркін не раз критикував дії російського військово-політичного керівництва.

Зокрема, "Стрєлок" у липні жорстко "проїхався" по російській стороні через підрив чергового російського складу боєприпасів у захопленій Новій Каховці.

"Поки в Кремлі продовжують неквапливо жувати звичні соплі - шановні українські партнери діловито знищують все, до чого їм вдається дотягнутися за допомогою HIMARS, "трьох сокир" і "Цезарів", які наше МО... "клацає, як горішки". Українці строго послідовні у своїх першочергових інтересах", - стверджував він.

Вас також можуть зацікавити новини: