Окупанти завезли в зону бойових дій підрозділи "Шторм V" / фото wikimedia.org

У зоні бойових дій стали з'являтися підрозділи"Шторм V". Переважно вони діють на Куп'янському напрямку, у підпорядкуванні ГВ "Захід".

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "На початку не зовсім зрозумілим було, що це за такі собі тіла... Але, як виявилося, здебільшого дані підрозділи складаються з колишніх головорізів ПВК "Вагнер"", - повідомив аналітик.

Тобто, як зазначив Коваленко, фактично, "Шторм V" це та же ПВК "Вагнер", тільки під патронатом міноборони РФ, причому з повним ребрендингом. "Більше ніякого ПВК "Вагнер", про нього в інформпросторі і в цілому, будуть забувати цілком і повністю, а перекочували "вагнера"- це "Шторм V"", - пояснив ситуацію експерт і додав, що на Куп'янському напрямку їх досить активно застосовують. 

Відео дня

"Днями надіслали ще майже 300 тушок для доукомплектації, що говорить про не особливо то й успішні дії "Шторм V"", - констатував аналітик.

Крім того, Коваленко зазначив, що після нейтралізації тандему Пригожин-Уткін і Чекалов, мінобороні РФ повністю під себе підім'яло систему "Вагнер", а намісник Пригожина-Уткіна Антон Єлізаров "Лотос" "виявився безхарактерною амебою, яку без проблем під свій мотив скрутив оленяр-різьбяр по дереву".

ПВК "Вагнер" на війні в Україні

З самого початку вторгнення в Україну окупанти активно використовували найманців ПВК "Вагнер". Вони воювали в районі Бахмута і їх завданням було захопити це місто, але вони не змогли цього зробити. Після цього відносини між міноборони РФ і ватажком найманців Євгеном Пригожиним відносини сильно зіпсувалися. До такої міри, що на початку літа Пригожин органзував збройний заколот з метою повалити міністра оборони РФ Сергія Шойгу. А через два місяці з'явилася інформація про те, що Пригожин нібито ліквідований в результаті авіакатастрофи. Відтоді його найманці примусово перейшли під керівництво Шойгу.

Вас також можуть зацікавити новини: