За словами Гуменюк, цієї ночі ворожа атака була не такою потужною, проте вона може свідчити про плани РФ масовано обстріляти Україну / скриншот

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що армія РФ під час нічної атаки 30 березня намагалася викривати та обходити українську протиповітряну оборону. За її словами, це може свідчити про те, що росіяни готують нові масовані удари. 

"Сам факт того, що ворог намагався знову спрямовувати маршрути своїх безпілотників у такий спосіб, щоб і викривати, і обходити системи ППО може побічно свідчити про те, що навіть така не дуже потужна, порівняно з іншими, атака може бути передвісником наступних атак, коли ворог збере певну інформацію", - наголосила вона в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Гуменюк додала, що після того, як було знищено А-50, противник має проблеми з отриманням даними, через що вони активізували діяльність безпілотних розвідників. 

Відео дня

Ворожа атака в ніч проти 30 березня: що відомо

30 березня в деяких областях України було оголошено повітряну тривогу. Тоді повідомлялося, що в Одесі працювали сили ППО. 

Як писав УНІАН, ворог знову атакував енергетичну інфраструктуру, запустивши по території України 12 "шахедів", 9 з яких було збито нашими захисниками. Також окупанти атакували Донецьку область 4-ма зенітними керованими ракетами С-300/С-400.

Також повідомлялось, що РФ змінила схему ударів по інфраструктурі України, а саме посилила удари по гідроелектростанціях.

"Нова схема Росії з ураження українських дамб і гідроелектростанцій є значним переломом і ескалацією кампанії ударів Росії по Україні. Російські війська раніше не завдавали тривалих ракетних ударів по українських дамбах і гідроелектростанціях", - зазначили аналітики Інституту вивчення війни. 

Вас також можуть зацікавити новини: