Окупанти погрожують в'зницею українським бізнесменам / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські загарбники погрожують кримінальною відповідальністю бізнесу на тимчасово окупованих територіях, який відмовляється співпрацювати з ворогом. 

Як повідомив Центр національного спротиву, окупанти заявляють, що весь бізнес на ТОТ, який станом на 1 липня не перереєстрував свій бізнес до норм ворожого законодавства, нестиме "кримінальну відповідальність".

"Окупаційна адміністрація вимагає від такого бізнесу припинити діяльність й погрожують наслідками, якщо підприємці не відреагують на погрози. При цьому, зауважимо, що перереєстрація відбувається лише при наявності у власника паспорта РФ. Таким чином, ворог також хоче наростити провальні для себе темпи паспортизації регіону", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У Центрі зазначили, що окупанти з 1 січня заборонили обіг гривні, адже намагаються взяти під контроль жителів тимчасово окупованих територій, тому людей хочуть зробити залежними від виплат в рублях і таким чином посилити паспортизацію, адже саме паспорт є необхідною умовою отримання виплат.

Терор Росії на окупованих територіях - останні новини

За даними Центру національного спротиву, російське військово-політичне керівництво збільшує кількість пропаганди, спрямованої на місцеве населення тимчасово окупованих територій Херсонської області. Мета ворога полягає в посиленні лояльності людей до окупаційної адміністрації.

Крім того, росіяни населених пунктах Горностаївка, Каїри, Заводівка Херсонської області заборонили надавати медичну допомогу українцям, які не отримали паспорт РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: