РФ атакує Миколаїв / фото facebook.com/DSNSMYKOL

Майже кожен день ворог намагається атакувати Миколаїв і область, під удар потрапляють як житлові будинки, так і об'єкти інфраструктури.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, яка ситуація в Миколаєві і області в понеділок, 16 травня:

21:34 Американський журналіст, який пережив російський обстріл у Миколаївській області: "Я відчув те, що зазнають українці день за днем"

Відео дня

21:15 СМТ Первомайське в Миколаївській області після обстрілу.

20:50 Сенкевич про "дерусифікацію" вулиць у Миколаєві "Є діюча комісія з топонімів. Я думаю, ми можемо відновити роботу цієї комісії для того, щоб поки йде ця війна, розпочати цей діалог і вже сесію збирати під конкретне рішення, а не для того, що треба вулиці перейменувати", — сказав Олександр Сенкевич.

19:14 На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив, здійснював обстріли цивільної інфраструктури зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Шевченкове і Нововоронцовка — повідомляє генштаб ЗСУ.

18:39 Наслідок ранкових обстрілів Миколаєва.

17:44 Миколаївські рятувальники показали, як ліквідують наслідки ранкового обстрілу та прибирають касетні снаряди з вулиць міста.

17:06 Миколаївець підірвав гранату під час сварки з товаришами. Правоохоронці, які прибули на місце події, з'ясували, що вночі 46-річний власник квартири розпивав спиртні напої разом з двома знайомими, в ході між ними виник конфлікт і домовласник кинув у товаришів гранату РГД-5. Внаслідок вибуху від отриманих поранень один із чоловіків помер на місці, іншого – госпіталізували до медичного закладу. Йому загрожує довічне.

16:49 Питної води в Миколаєві не буде ще зо два місяці точно, - сказав мер Олександр Сенкевич. Технічна вода з Південного Бугу тектиме з кранів миколаївців ще як мінімум два місяці. "Справді, вода, яку ми зараз подаємо у труби миколаївцям, не відповідає якості питної води, і вона фактично технічна. Сьогодні ми готуємо презентацію окремих чотирьох водозаборів з окремими системами очищення води до рівня питної", — пояснив мер міста.

16:24 Ще відео досвітніх обстрілів Миколаєва та їх наслідки.

16:05 "Ми надовго з такою водою, місяці два точно", — Сенкевич про якість води у Миколаєві. Технічна вода з Південного Бугу тектиме з кранів миколаївців ще як мінімум два місяці. "Справді, вода, яку ми зараз подаємо у труби миколаївцям, не відповідає якості питної води, і вона фактично технічна. Сьогодні ми готуємо презентацію окремих чотирьох водозаборів з окремими системами очищення води до рівня питної", — пояснив мер міста.

15:52 Розширено перелік громад Миколаївської області, мешканці яких можуть отримати гроші як ВПО.

15:30 Миколаївська обласна станція переливання 17 травня запрошує донорів I групи крові резус позитивний(+), II групи — резус негативний(-), III групи — резус позитивний (+), III групи — резус негативний(-) та IV групи крові — резус негативний (-). Усіх охочих чекають з 08:00 за адресою: провулок Радіо, 2.

15:17 А ось і самі наслідки обстрілів Березнегуватської громади. Як ми й писали, внаслідок обстрілу загинули двоє мирних громадян у селі Пришиб, ще двоє у селі Веселе отримали поранення.

12:55 У Миколаївській області масштабний приліт прямо біля житлових будинків. Почалася пожежа.

12:53 Протягом минулого тижня працівники МКП "Миколаївводоканал" наповнювали водопровідну мережу міста. З 16 травня централізовано вода у Миколаєві буде подаватися згідно з графіком:

з 07:00 до 10:00

з 18:00 до 20:00

Про це повідомляє "Миколаївводоканал".

12:37 За добу 15 травня на Миколаївщині поранення отримали 15 людей. Більшість з них — цивільні. Дітей серед постраждалих немає — голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва.

11:52 Протягом останньої доби ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ у співпраці з авіацією нанесли 100 ударів по позиціях противника на Херсонщині та Миколаївщині. В черговий удар по Чорнобаївці було знищено склад боєприпасів, 75 російських військових та 20 одиниць техніки - оперативне командування "Південь".

11:35 Так зараз виглядає зруйноване російськими військами село Олександрівка Станіславської територіальної громади.

10:30 Нерозірвані боєприпаси після ранкового обстрілу в Миколаєві сапери знищують на місці шляхом контрольованого підриву.

10:05 Вранці 16 травня о 06:25 внаслідок обстрілів з боку військ Росії сталася пожежа господарчої споруди та гаража по вул. 86-ї Гвардійської Дивізії с. Шевченкове Шевченківської сільської ради Миколаївського району — ДСНС.

09:17 Зранку 16 травня росія обстріляла Інгульський район Миколаєва. Відбулася пожежа в магазині меблів, спалахнув припаркований поруч легковий автомобіль. Неподалік місця вибуху знайдено залишки від касетної бойової частини ракети системи залпового вогню.

06:01 Внаслідок обстрілу загорівся легковий автомобіль та магазин, повідомляє "Суспільне Миколаїв".

05:45 Відбій повітряної тривоги!

05:33 Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич повідомляє про звуки вибухів у місті.

"У Миколаєві лунають вибухи. Друзі, тримайтесь подалі від вікон. Залишайтесь в укриттях або дотримуйтесь правила двох стін", - написав він у своєму Telegram-каналі.

05:19 Повітряна тривога!

Вас також можуть зацікавити новини: