ЗСУ не вистачає людей / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Українські військові стикаються з критичною нестачею піхоти, що призводить до виснаження і зниження бойового духу на лінії фронту. Дефіцит кадрів зараз є найгострішою проблемою ЗСУ, оскільки Росія повернула собі наступальну ініціативу на полі бою і активізує атаки, пише The Washington Post з посиланням на українських військовослужбовців, які говорили на умовах анонімності.

Один командир батальйону механізованої бригади, що бореться на сході України, сказав, що в його підрозділі наразі менше 40 піхотинців. У повністю укомплектованому батальйоні має бути до 200 осіб.

Інший командир піхотного батальйону іншої бригади заявив, що його підрозділ також виснажений.

Відео дня

"Дебати у Києві про мобілізацію і про те, до якої міри країна повинна її прискорити, розлютили солдатів на передовій", - йдеться в публікації.

За словами одного з командирів батальйону, роти його підрозділу в середньому укомплектовані приблизно на 35%. Другий командир батальйону штурмової бригади розповів, що це типово для підрозділів, які виконують бойові завдання.

У зв'язку з цим бійці насторожують прогнозами ситуації на фронті:

"Це закінчиться безліччю смертей, глобальним провалом. І, швидше за все, я думаю, фронт завалиться десь, як це сталося з ворогом у 2022 році, на Харківщині".

Мобілізація в Україні - актуальний 

Нагадаємо, наприкінці січня Кабмін передав до Верховної Ради оновлену версію проекту законопроекту про мобілізацію (№10449). Попередню версію, яка була внесена в кінці грудня, уряд відкликав через критику.

7 лютого народні депутати проголосували в першому читанні за вказаний законопроект.

А сьогодні стало відомо, що в ньому будуть переглядатися, зокрема питання підходу до аспірантів та блокування рахунків громадян, повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Вас також можуть зацікавити новини: