Громадян РФ, які були мобілізовані, змушують підписати контракти, повідомили в українському Міноборони / фото Emerging Europe

У липні в з’єднаннях і військових частинах російських окупаційних військ, які перебувають на тимчасово окупованій території України, почали примушувати мобілізованих військовослужбовців до підписання контрактів про проходження військової служби у збройних силах Російської Федерації.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram. Із застосуванням метода "батога" і "пряника" мобілізованих росіян примушують підписати контракт.

Заступник міністра оборони України зазначає, що командири російських окупантів, у випадку відмови підписання контрактів, вдаються до шантажу підлеглих та прямих погроз утримання їх на передовій без ротації.

Відео дня

Вона повідомила, що також придумали для мобілізованих своєрідне заохочення. "Як заохочення щодо мобілізованих, які погодилися, застосовується звільнення від виконання службових обов’язків на 1-2 доби (так звані вихідні), що є доволі ефективним чинником в умовах відмови командирами надання відпусток, в тому числі за сімейними обставинами", - зазначила Маляр.

Вона вважає, що таким чином військове керівництво країни-агресора намагається створити для Кремля "втішну" статистику щодо темпів набору на контрактну військову службу.

Цікаві новини України про війну - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, за даними Генерального штабу Збройних сил України, російська влада кидає на війну проти України не тільки ув'язнених, а й наркоманів і хворих.

10 липня в Генштабі ЗСУ повідомили, що на одному з полігонів в Алтайському краї нарахували понад 300 таких "новобранців", які підписали контракт зі збройними силами РФ. Серед новобранців є особи з-поміж колишніх ув'язнених, чоловіки низького соціального статусу без особистих документів, наркозалежні та хворі на гепатит. При цьому наголошувалось, що більшість "новобранців" звернулися до медичних установ, щоб відстрочити відправку в райони бойових дій на території України.

Вас також можуть зацікавити новини: