В Україні ліквідували співробітник прес-служби Міноборони РФ / фото ua.depositphotos.com

Під час боїв в Україні ліквідовано співробітника прес-служби Міноборони РФ полковника Володимира Іванова.

Як пише "Медиазона", першим про його смерть повідомив російський пропагандист ВГТРК Євген Піддубний, який вийшов на акцію "Безсмертний полк" 9 травня з портретом Іванова.

Пізніше загибель полковника підтвердилася за допомогою реєстру спадкових справ, додатка Getcontact і витоків з російських баз даних.

Відео дня

Згідно з реєстром спадкових справ, 41-річний Володимир Іванов був знищений ЗСУ 25 березня, його смерть офіційно підтвердили через п'ять днів, 30 березня 2022 року.

"Нотаріус, який оформляв спадкову справу, вказав адресу проживання загиблого - Москва, вул.Знам'янка, 19. Це головна будівля Міністерства оборони, вона ж - військова частина 66524", - йдеться в повідомленні ЗМІ.

Згідно з витоками з російських баз даних, Володимир Іванов народився в Ростові-на-Дону і до переведення в Москву служив у штабі Південного військового округу.

Міністерство оборони Росії публічно не підтверджувало загибель співробітника прес-служби.

"Володя любив службу і пишався тим, що він російський офіцер, завжди трохи соромився своєї громадянської освіти, він навчався на філософському факультеті і вступив на службу після військової кафедри. Ні в кого язик не повернеться назвати його "піджаком"", - написав Піддубний.

Про смерть Іванова повідомив пропагандист ВГТРК Піддубний

Про співробітника прес-служби з таким ім'ям писав і "Миротворець", що збирає дані про російських військових, найманців і діячів самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

"Російський військовий злочинець. Пропагандист. Співучасник інформаційно-пропагандистських компаній та маніпуляцій МО РФ щодо виправдання російської агресії проти України, масових вбивств мирних жителів Сирії. <...> Співробітник Департаменту інформації та масових комунікацій Міноборони Росії. Безпосередньо причетний до ведення МО РФ інформаційної війни проти України", - повідомляв "Миротворець".

Раніше, як повідомляв УНІАН, Збройні Сили України ліквідували чергового командира російських окупантів — підполковника Олександра Досягаєва. Він очолював десантно-штурмовий батальйон 104 десантно-штурмового полку.

Нагадаємо, на початку травня розвідка США повідомляли про 8-10 убитих російських генералів в Україні. Це приблизні дані, і з того часу число встигло вирости. У вівторок, 24 травня, стало відомо, що ЗСУ ліквідували генерал-майора Канамата Боташева, який виконував бойове завдання на літаку Су-25.

Вас також можуть зацікавити новини: