В Україні триває розв'язана Росією війна фото 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського

За добу на фронті в Україні відбулося понад 80 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 12 квітня.

Зазначається, що російські війська завдали два ракетні та 72 авіаційні удари, здійснили 116 обстрілів із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ і населених пунктах.

"Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти інфраструктури", - повідомили в Генштабі.

Відео дня

Втрати Росії в Україні 12 квітня

Зазначається, що за добу авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 4 зенітно-ракетних комплексах противника.

А підрозділами ракетних військ вразили 2 засоби протиповітряної оборони та 1 станцію РЕБ противника.

Війна в Україні - ситуація на фронті 12 квітня

За даними Генштабу, на "найгарячіших" напрямках фронту ситуація спостерігається така:

на Куп'янському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів і обстріляли близько 15 населених пунктів;

на Лиманському напрямку від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів;

на Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 24 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'яне, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області; під артилерійським і мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів;

на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 16 атак у районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське і Нетайлове Донецької області; артилерійському і мінометному обстрілу зазнали близько 10 населених пунктів;

на Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Водяне Донецької області, де росіяни 19 разів намагалися прорвати оборону; під артилерійським і мінометним вогнем окупантів опинилося понад 10 населених пунктів;

на Оріхівському напрямку росіяни за підтримки авіації 3 рази атакували позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області; нанесли авіаційні удари в районах населених пунктів Времівка Донецької області та Роботине Запорізької області; артилерійського і мінометного обстрілу зазнали близько 20 населених пунктів;

на Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра; здійснили п'ять безуспішних атак у районі населеного пункту Кринки Херсонської області, артилерійського та мінометного обстрілу зазнало більше 15 населених пунктів.

Війна в Україні - нові штурми

Нагадаємо, на півдні армія РФ уп'ятеро збільшила кількість штурмів, зокрема, росіяни відновили атаки на позиції ЗСУ біля населеного пункту Роботине, повідомили в Силах оборони півдня:

"Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. Він здійснив 5 штурмів на Оріхівському напрямку, з яких 2 - у районі Роботиного та 3 - у районі Старомайорського. На лівобережжі Дніпра Херсонщини здійснив 7 штурмів наших позицій. Зазнавши втрат, відійшов".

Вас також можуть зацікавити новини: