Що означає перелом у війні в Україні, пояснив експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Михайло Жирохов заявив, що наразі дуже складно прогнозувати, коли може відбутися перелом у війні в Україні. Він переконаний, що найближчим часом триватиме російський наступ, адже недарма РФ мобілізувала 500 тисяч окупантів. 

В інтерв'ю "Обозревателю" експерт сказав, що буде й контрнаступ, адже українські військові готуються до цього. Та про терміни перелому у війні він не став говорити, назвавши це "гаданням на кавовій гущі".

Жирохов назвав головні ознаки такого перелому у жахливому протистоянні, розв'язаному Росією. Це - звільнення територій, вихід, наприклад, на адмінмежу Криму.

Відео дня

"Звільнення Запорізької та Херсонської областей. Дуже складна ситуація в Донецькій області, але звільнення цих двох областей означатиме перелом. Вихід на адмінкордони окупованого Криму для росіян буде фатальним, тому що далі буде вже зовсім інший розклад сил", - підсумував він.

Розмови про новий наступ Росії 

У ЗМІ постійно циркулюють новини, що Росія або наприкінці лютого, або вже навесні знову спробує піти у наступ. При цьому напрямки, з яких вона атакуватиме, називаються різні.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Росія може спробувати здійснити свій останній ривок на річницю повномасштабного вторгнення в Україну. Також це може статися на початку весни. 

Міністр оборони України Олексій Резніков передбачив активність на фронті з настанням весни. 

Вас також можуть зацікавити новини: