REUTERS

Ворог активізував бойові дії на Донецькому та Таврійському напрямках.

Про це йдеться в оперативній інформації Міністерства оборони України  щодо російського вторгнення на 53-тю добу протистояння українського народу російським окупантам.

Так, ворог продовжує ракетно-бомбові удари по місту Маріуполю, зокрема й із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Окупанти намагалися здійснювати штурмові дії в районі морського порту та заводу "Азовсталь".

Відео дня

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування Харкова, намагається здійснити вогневе ураження позицій підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури.

На Сіверському напрямку зберігається імовірність застосування противником диверсійно-розвідувальних груп та завдання ракетних ударів з території Російської Федерації по елементах військової та цивільної інфраструктури нашої держави.

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив.

Втрати Росії в Україні

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних сил України на 17 квітня, українські захисники знищили вже близько 20,3 тисячі російських окупантів.

Також було знищено, зокрема, понад 770 танків, 2 тисячі бойових броньованих машин, 376 ворожих артилерійських систем, 66 засобів протиповітряної оборони, 165 літаків і 146 вертольотів.

Вас також можуть зацікавити новини: