Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Більшість українців не просто готові жити 10-20 років в умовах війни, у них немає іншого виходу.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський 23 квітня під час прес-конференції у Києві на станції метро, відповідаючи на питання, чи готовий український народ роками чи десятиліттями жити у стані підвищеної боєготовності, як, наприклад, Ізраїль.

"Це ж не питання - готові ми чи не готові. Я думаю, що всі українці, особливо всі, хто залишився в країні, - я зараз не про жінок та дітей, які виїхали, є деякі й чоловіки, які виявилися не чоловіками, більшість українців, які об’єдналися, більшість нашої держави… вони не просто готові або не готові, у нас немає іншого виходу. Ми будемо такою державою", - зазначив президент.

Він наголосив, що Україна вже стала такою державою.

"Ми держава з тим, що ми повинні знати, що нам доведеться захищати нашу землю, і це не значить, що ми будемо воювати. Я вважаю, що навпаки, коли ми переможемо, то ми будемо державою, в якій буде найпотужніша армія і найдосвідченіша, найдосвідченіший щодо захисту народ. І щодо гарантій безпеки, я вважаю, що ми станемо однією із найміцніших держав у Європі", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що це станеться не тому, що українці особливі, а тому, що в України немає іншого виходу.

"Це реалії, в яких ми живемо. Це реалії, з якими у нас сусідство", - додав глава держави.

Крім того, під час прес-конференції Зеленський висловився про зустріч з Путіним, а також заявив, що Україна вийде з мирних переговорів у разі проведення "референдуму" РФ у Херсоні:

"Люди наші, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях в Херсоні... і в Запорізькій області, і на сході держави, повинні знати та повинні не допомагати окупантам".

Вас також можуть зацікавити новини: