Американський генерал пояснив, чому Захід не може дати більше зброї Україні / фото ua.depositphotos.com

Країни Північноатлантичного альянсу не можуть швидко наростити виробництво озброєння, тому що НАТО не готувалося до затяжної війни. Україні передають одне з кращих озброєнь, яке є у Заходу.

Про це розповів американський бригадний генерал у відставці, ветеран Іраку та Афганістану Марк Арнольд в інтерв'ю РБК-Україна.

"Проблема в тому, що виробничі потужності західних країн, для виробництва нової зброї і вдосконалених боєприпасів, знаходяться на рівні мирного, а не воєнного часу. І до лютого цього року захід не створював власних запасів звичайних озброєнь і боєприпасів, щоб витримати затяжну війну", - пояснив Арнольд.

Відео дня

При цьому він зазначив, що є проблема в постачанні Україні високотехнологічного озброєння і великих обсягів низькотехнологічного озброєння.

"Заходу дуже важко швидко збільшити свої можливості по ремонту резервної військової техніки для постачання в Україну, і виробляти більш досконалу зброю і боєприпаси. Це довгий і складний ланцюжок постачання", - підсумував військовий.

Як раніше повідомляв УНІАН, представник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Гнат заявив, що "якщо нам передадуть американські літаки для початку хоча б дві ескадрильї, то їх озброєння допоможе на рівні битися в небі з переважною кількістю російської авіації".

Міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що в Україні потрібно якомога швидше розгорнути ефективну систему протиракетної оборони.

За словами командира "Грузинського легіону" Мамукі Мамулашвілі, Україні необхідні системи реактивної артилерії дальньої дії та системи протиповітряної оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: