Олександр Коваленко розповів, скільки крилатих ракет нещодавно зміг накопичити cупротивник / колаж УНІАН зі скріншоту та фото з facebook.com/Командування Повітряних сил ЗСУ

Російська Федерація з кінця вересня поточного року могла накопичити коштом внутрішнього виробництва десятки крилатих ракет авіаційного базування Х-101 та Х-555.

Востаннє противники масовано атакували українську територію такими ракетами 21 вересня, "таким чином, за минулий проміжок часу, лише коштом внутрішнього виробництва, вони могли накопичити 30 ракет", поділився в понеділок вранці, 9 жовтня, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму каналі в Telegram.

Експерт також повідомив, що РФ протягом першого тижня жовтня запустила по нашій країні 100 безпілотників-камікадзе типу "Шахед-136".

Відео дня

"... в Україні "Шахед-136" абсолютно ніяк не проявили себе в зоні бойових дій. І не могли проявити - оскільки їхня присутність в зоні з дуже щільним насиченням засобами ураження безглузда. Летить на крейсерській швидкості 150 км/год об'єкт, що видає характерний впізнаваний звук, чуємо за кілометри...", - йдеться у статті Коваленко на obozrevatel.com.

Важливі новини - війна в Україні проти росіян триває

8 жовтня керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк попередила, що РФ накопичує ракети для того, щоб повторити енергетичний терор проти нашої країни під час опалювального сезону. За її словами, вороги можуть використовувати для масованих атак ракети Х-555, Х-101 та Х-55.

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат говорив, що загарбники на своїй території збільшують виробництво "Шахедів". Він додав, що протягом вересня супротивник застосував для ударів по українській землі рекордну кількість безпілотників - близько 500 одиниць.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення воїни вже знищили 1 530 російських крилатих ракет і 5 190 безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: