Михайло Подоляк жорстко відповів Саркозі / фото УНІАН

Днями колишній президент Франції Ніколя Саркозі запропонував Україні піти на поступки Росії задля припинення війни. Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк жорстко прокоментував цю заяву.

Він підкреслив, що думку Саркозі не варто сприймати аж надто серйозно, адже ця людина давно не є представником так званої західної "політичної еліти", а є засудженим у судовому порядку корупціонером. Крім того, на думку Подоляка, Саркозі є "максимально примітивним проросійським лобістом", який заохочував Кремль до зовнішньої агресії.

"Він закликає світ відмовитися від міжнародного права, визнати, що той, хто сильний, хто готовий відрізати голови дітям, той буде домінувати. Тобто Саркозі закликає Росію продовжити максимально жорстоку геноцидну війну в Україні. Своїми заявами він каже [Росії]: "Ви ріжте їх поки що, вбивайте українців, а ми дотиснемо, щоб вони погодилися вам програти". Ось такий прямий переклад", – вважає Подоляк. 

Що ж стосується сценарію закінчення війни, то тут рішення вже ухвалено, вважає представник ОП.

"Рішення називається "кордони 91 року". Це частина 1. А частина 2 – початок політичної трансформації в Росії. Навіщо постійно повертатися (до теми компромісів – УНІАН), даючи Росії надію, що їй дозволять зберегти обличчя?" – каже Подоляк. 

Заява Саркозі щодо війни в Україні

Раніше цього тижня колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що Україна та Росія повинні знайти компроміс для припинення війни. Зокрема він висловив переконання, що Україна повинна залишатися "нейтральною", щоб не підживлювати "антизахідну параною" Путіна. Крім того він хоче, щоб на окупованих Росією територіях України був проведений "референдум" про їхній статус.

"Ми (Саркозі та колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель – УНІАН) боролися проти вступу України та Грузії в НАТО попри тиск США. … Україна є мостом між Заходом і Сходом, має залишатися ним", – заявив Саркозі в інтерв’ю Le Figaro.

Вас також можуть зацікавити новини: