Глава Запорізької ОВА уточнив наслідки ранкового ракетного удару РФ по місту / Колаж УНІАН, фото Запорізька військова адміністрація

Зранку Запоріжжя також постраждало від ракетного удару РФ. За даними глава ОВА Юрія Малашка, ворог завдав масованого удару в інтервалі з 07:30 по 08:25.

Росія цілилася боєголовками по територіям кількох підприємств міста. Одна ракета влучила по відкритій місцевості, ще одна зачепила приватний будинок.

"Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено багатоповерхівки в одному з районів обласного центру", - вказав чиновник.

Відео дня

За передніми даними, внаслідок ракетного удару відомо про одну загиблу жінку та десятьох постраждалих. Під завалами однієї з будівель ще можуть перебувати люди, на місцях влучань працюють оперативні служби.

Дані щодо цих місць уточнюються. Відомо, що українські сили ППО приземлили одну ракету РФ в Запорізькому районі.

Оновлено об 11:47. Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив про виявлення на місці обстрілу тіла ще однієї жінки. Таким чином кількість загиблих внаслідок ранкової атаки збільшилась до двох.

"Рятувальники, які проводять пошуково-рятувальну операцію на місці обстрілу, дістали з під завалів приватного будинку тіло ще однієї жінки", - зазначив він.

Також, за його інформацією, на цей час відомо про пошкодження одного з місцевих підприємств.  Окрім того, зруйновано приватний будинок та вибито вікна у 19-ти багатоповерхівках, двох закладах освіти і у медичному закладі. Пошкоджень зазнали близько 20-ти гаражів, автозаправочна станція і будівля готелю.

Оновлено об 11:52. Близько опівдня Малашко повідомив про збільшення кількості загиблих у Запоріжжі до чотирьох.

Перші наслідки ранкового ракетного удару РФ 

Наразі інформація щодо спричинених руйнувань та жертв внаслідок атаки Росії уточнюється. У Дніпропетровській області відомо про влучання по ТРЦ та будівлі пологового будинку. За даними глави ОВА Лисака, загинули п'ятеро людей, постраждали майже півтора десятки. 

По Харкову, за попередніми даними, вдарили ракетами С-300. Одна людина загинула - чоловік близько 35 років, а ще 11 осіб отримали поранення.

У Львові також є влучання по житловому будинку. Одна людина загинула, 15  постраждали. 

У Києві відомо про 2 загиблих та 18 поранених, пошкоджено вхід станції метро "Лук'янівська"

За попередніми даними, цієї ночі противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БплА. Українські захисники знищили 27 "Шахедів" та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55. 

Вас також можуть зацікавити новини: