В Одесі сьогодні спустили на воду два катери Військово-Морських сил ЗСУ класу Island, які США передали Україні в порядку військової допомоги.

Про це повідомив прес-центр командування ВМС ЗСУ.

Відео дня

«23 жовтня до військового причалу Практичної гавані пришвартувались катери Військово-Морських Сил Збройних Сил України Р190 «Слов'янськ» і Р191 «Старобільськ», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, прибувши на борту вантажного корабля Ocean Freedom із міста Балтімор штату Меріленд (США) два патрульних катери під керівництвом українських екіпажів й за участі іноземних експертів починають етап підготовки до експлуатації, після тривалого транспортування.

Зокрема, «Слов'янськ» і «Старобільськ» пройдуть низку ходових випробувань, по завершенню яких катери будуть включені до складу українських ВМС.

Акцентується, що укомплектування бойовими одиницями такого класу є поетапним нарощуванням бойових можливостей ВМС.

Читайте такожНа розвідувальний корабель "Лагуна" встановлять станцію радіотехнічної розвідки "Мельхіор"

«Таке рішення є найбільш реалістичним з точки зору балансу ефективності-вартості. Завдяки своїй швидкості, маневреності та озброєнню, такі катери здатні виконувати значний спектр завдань, що притаманні класичним надводним кораблям», - заявили в прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня до Одеси доставлені два патрульних катери («Слов'янськ» і «Старобільськ») класу Island, які США передали Україні в порядку військової допомоги.

Офіційна передача кораблів від Берегової охорони США до ВМС ЗС України відбулась 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтіморі (штат Меріленд, США).

Після передачі патрульних катерів українським ВСУ вони отримали та бортові номери - «Слав`янськ» (P190) і «Старобільськ» (P191).